Black Friday Romania

Cand este Black Friday 2018?

Postat de Black Friday Romania

cand pica black friday 2018.jpg

Black Friday este unul dintre cele mai asteptate evenimente din an de catre foarte multi oameni, deoarece cu aceasta ocazie poti sa iti cumperi produsele pe care ti le doresti la cel mai mic pret din an. Indiferent daca este vorba despre machiaj si vopsea, de aparate electrocasnic mari si mici ori de autoturisme si vacante, acum poti sa gasesti tot ceea ce iti doresti in sute de magazine din tara, la reduceri de zeci de procente, oferindu-ti posibilitatea sa iti indeplinesti visul dorit.

Cand pica Black Friday 2018
Dupa cum stim cu totii, Black Friday este un eveniment care a fost preluat, la fel ca Valentine’s Day si Halloween de la americani, acesta fiind sarbatorit acolo in urmatorea zi de dupa Ziua Recunostintei. Incepand cu jumatatea secolului anterior, aceasta a inceput sa fie considerata ca reprezentand inceputul sezonului de cumparaturi de Craciun in Statele Unite. Cele mai multe magazine fizice deschid cat mai repede posibil, unele chiar de la 12 noaptea, iar siturile web isi iau pregatiri speciale pentru a putea trata numarul mare de vizitatori pe care il inregistreaza in acea zi.

In cazul multor angajati care nu lucreaza in retail, dar si al scolilor, acestia au liber de Ziua Recunostintei si in urmatoarea zi, adica de Black Friday (ro. – Vinerea Neagra), ceea ce il face sa fie un weekend de patru zile, lucru care creste numarul potential de cumparatori. Sarbatoarea s-a extins, treptat, si in alte zone ale lumii, fiind acum organizate reduceri si in Canada, Regatul Unit, Mexic, Romania, India, Pakistan, Franta, la care se aduaga si tari care au inceput mai recent sa participe la eveniment, precum Norvegia, Australia, Costa Rica, Panama, Germania, Africa de Sud, Elvetia, Irlanda, Columbia, Nigeria si Olanda.

Conceptul de Black Friday a fost introdus pe piata romaneasca in anul 2011 si includea, atunci, doar aparate electrocasnice. Ca urmare a succesului fulminant inregistrat in acel an, in fiecare an participa noi companii la acest eveniment, printre numarandu-se si esteto.ro, un magazin online care iti pune la dispozitie machiaj, vopsea de par, produse pentru ingrijirea corporala etc.

Chiar daca titlul si conceptul, in mare, este similar cu Black Friday-deul american, exista diferente notabile intre sarbatoarea americana si Romania. Astfel, daca in America, magazinele practica discounturile doar intr-o singura zi, toate magazinele respectand aceeasi data, in Romania, in cazul unor magazine, durata evenimentului se poate extinde chiar si pe parcursul intregii luni noiembrie.

Anul acesta, in Statele Unite, Black Friday pica pe 23 noiembrie, insa aceasta data nu este respectata de toti retailerii din Romania. Asadar, esteto.ro, de exemplu, isi organizeaza ziua de reduceri pe 16 noiembrie, exact cu o saptamana inainte de varianta americana.

Cumparaturile online sunt in crestere an de an in Romania, mai ales de Black Friday, pentru ca poti sa iti cumperi produsele pe care ti le doresti la un pret accesibil, discounturile practicate putand sa varieze intre mai putin de 10% si peste 90%; in general, insa, discounturile sunt de 30 – 70% din pretul original. Profita si tu de reduceri si cumpara-ti ceea ce iti doresti, chiar acum.


Alte articole despre Cand este Black Friday 2018:Inscrie-te la newsletter!

Lasa-ne emailul tau si vei afla primul reducerile si promotiile
de Black Friday 2018

Copyright © 2012-2018 Black-Friday-Romania.ro